Waarom zelfzorg belangrijk is voor jou.

Waarom is zelfzorg voor jou zo belangrijk?

Niet alleen naar de gym

Natuurlijk kan het moeilijk zijn om elke dag naar de sportschool te gaan, dus probeer ook andere oefeningen te doen, zoals wandelen, of online sportlessen volgen die misschien beter in je schema passen. Het belangrijkste is dat je een routine creëert die voor jou werkt.

Het is zo belangrijk om elke dag goed voor je lichaam, geest en ziel te zorgen, niet alleen wanneer je ziek wordt. Leren hoe je goed eet, stress vermindert, regelmatig beweegt en een time-out neemt wanneer je dat nodig hebt, zijn toetsstenen van zelfzorg en kunnen je helpen gezond, gelukkig en veerkrachtig te blijven. Geen wonder dat er hiervoor professionals bestaan ter ondersteuning: https://anoukcoacht.nl/over-anouk/

Waarom falen we vaak bij zelfzorg?

Het beoefenen van zelfzorg is niet altijd gemakkelijk. De meesten van ons hebben het te druk, hebben stressvolle banen, of zijn te druk bezig met technologie om tijd voor zichzelf te maken. Me-time is meestal laatste op de agenda. Erger nog, we kunnen ons soms schuldig voelen over het nemen van de tijd die nodig is om voor onszelf te zorgen. Beginnen met zelfzorg kan dus een uitdaging zijn. Anouk leert mensen hoe ze tijd en ruimte kunnen vinden voor zelfzorg. Maar hier zijn wat extra tips die je al eens kunt overwegen om je op weg te helpen met je zelfzorg.

Je bent wat je eet

De gezondheid van je darmen kan een grote invloed hebben op je gezondheid, je welzijn en je gevoel van vitaliteit. Het soort voedsel dat je eet heeft een cruciale invloed op de bacteriën die in je maag leven, wat resulteert in een cascade van positieve of negatieve gevolgen. Het genezen van de darmen kan leiden tot een gelukkig persoon, en vice-versa.

Sport voldoende

We weten allemaal dat lichaamsbeweging goed voor ons is, maar weten we eigenlijk wel hoe goed het is? Dagelijks sporten kan je zowel lichamelijk als geestelijk helpen, je humeur een boost geven en stress en angst verminderen, om nog maar te zwijgen over het feit dat het je helpt om extra gewicht kwijt te raken: https://anoukcoacht.nl/ps-foodlifestyle

Niet alleen naar de gym

Natuurlijk kan het moeilijk zijn om elke dag naar de sportschool te gaan, dus probeer ook andere oefeningen te doen, zoals wandelen, of online sportlessen volgen die misschien beter in je schema passen. Het belangrijkste is dat je een routine creëert die voor jou werkt.

Me-time

Het kan voor ons allemaal moeilijk zijn om extra tijd te vinden. Maar het is heel belangrijk om regelmatig tijd voor zelfzorg in te plannen. Momenten alleen kunnen je helpen om na te denken over de beste manier om verder te gaan in je leven en houden je met beide benen op de grond. En momenten met vrienden kunnen je helpen om je meer verbonden en ontspannen te voelen Of je nu een lange wandeling wilt maken, een warm bad wilt nemen of met vrienden van een goede film wilt genieten, of genieten van zelfzorgproducten zoals: https://anoukcoacht.nl/product-categorie/loveli/deodorant/.

Tijd nemen voor zelfzorg is noodzakelijk. Zoek naar kleine manieren om het in je dagelijkse leven op te nemen; je kunt bijvoorbeeld 15 minuten eerder opstaan om met een kop thee te gaan zitten en diep te ademen voordat de drukte van de dag begint, of je kunt een blokje om lopen tijdens je lunchpauze. Hoe meer zelfzorg je in je agenda integreert, hoe beter je in staat zult zijn om te groeien, van je leven te genieten en te gedijen.