Waarom omega-3?

Weet jij waarom jou lichaam Omega-3 nodig heeft??

Als ik het in mijn praktijk over Omega heb hoor ik zeer regelmatig:
“Ik eet 2x in de week vis, dat is toch voldoende?”

Wat mijn klanten niet weten is dat een goede dosis Omega-3 nodig is, als aanvulling in de voeding, om er voor te zorgen dat je genoeg omega-3 in je lichaam hebt zodat je geen overschot aan omega-6 in je lichaam hebt.

Als een mens voldoende Omega-3 binnen wil krijgen via de voeding is het noodzakelijk om 4 wilde haringen per dag te eten. Dat is mij niet gelukt!
Ik vertel je graag waarom ik denk dat je voldoende omega-3 binnen moet krijgen.

De belangrijkste voordelen voor je gezondheid zijn:
-Inname van goede omega-3 zorgt ervoor dat je laaggradige ontstekingen af zullen nemen waardoor je een verminderde kans hebt op hart- en vaatziekten.
-Als je te weinig goede vetten binnen krijgt worden je celwanden stug waardoor je je voedingstoffen niet goed opneemt en de afvalstoffen geen uitweg kunnen vinden.
-Je hebt goede vetten nodig voor de aanmaak van je hormonen , oestrogeen en progesteron want deze worden gemaakt vanuit Cholesterol. Heb je een tekort aan cholesterol kan dat de basis zijn van een disbalans in je hormonen.

Daarom is het voor mij duidelijk dat het binnen krijgen van de juiste hoeveelheid goede omega-3 een start is voor een goede gezondheid. In mijn praktijk starten we voor inname van een goede omega-3 met een bloedtest zodat we kunnen meten hoe je balans omega-6 en omega-3 is en hoe stug je celwand is. Meten is weten tenslotte! Na een half jaar inname van een goede omega-3 kunnen we opnieuw een bloedtest doen om te zien wat de omega voor jou doet.

Dus wil je werken aan je gezondheid start met de inname van een goede gezondheid.

Dit zijn een aantal hele belangrijke feiten, waarom ik al zo willen dat iedereen dagelijks de juiste goede vetten binnenkrijgt. In mijn praktijk en in mijn programma’s is dat al een start voor een goede gezondheid.

Wil je 1 ding veranderen? Start dan met omega-3 olie. Wil je weten wat naar mijn idee een goede omega-3 olie is en ook verkrijgbaar is in een Vegan variant? Neem dan gerust contact met mij op.