AnoukCoacht Wat gezonde voeding met je doet

Orthomoleculair voedingsadvies

Maak een afspraak Stel je vraag

Wat is orthomoleculair voedingsadvies?
De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden voedingsstoffen. Veel gezondheidsproblemen zijn te wijden aan de darmflora. Als die verstoord is heeft dat invloed op je gezondheid met hele uiteenlopende klachten. Door voedingsstoffen aan te vullen ga je je beter voelen. Je eet andere voedingsmiddelen en vult een tekort eventueel extra aan. Dat is soms meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

Welke voedingsstoffen kom je te kort?
Optimale hoeveelheden voedingsstoffen kun je bereiken door allereerst te weten wat je mist. En dus meet ik diverse voedingsstoffen, zoals Omega 3 en 6 of vraag je deze te laten meten bij bijvoorbeeld de huisarts, zoals vitamine B12. Als we weten waar je tekort aan hebt geef ik je bijbehorend voedingsadvies om je tekorten aan te vullen. Sommige tekorten zijn moeilijker te meten. In dat geval proberen we dat uit door voeding aan te passen en te kijken welk effect dat op je heeft.

Welke voeding kies je? Wat is goed of slecht?
Om je te helpen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen maak ik een behandelplan. Dat bestaat onder andere uit:

 

  • Het vervangen van bepaalde voeding. Dat zijn soms hele logische, zoals suiker, maar ook verrassende voedingsstoffen die gezond lijken maar dat soms niet zijn.
  • Waar nodig vullen we de voeding aan met supplementen in de vorm van natuurlijke olie.
  • Verder maak ik je bewust van NoCx producten. Dat zijn stoffen die niet in ons lichaam thuishoren en daardoor bijdragen aan gezondheidsproblemen. NoCx zijn bewerkte producten met Suiker en AGEs, transvetten, E-nummers en lightproducten.

Anouk Coacht vervolgconsulten
In vervolgconsulten (ongeveer 5) bespreken we welke verbetering je voelt en sturen we bij waar nodig. Ik geef je aanvullende voedingsadviezen en coach je bij het uitvoeren daarvan. Een voedingspatroon wijzigen doe je niet zomaar.

 

Tarief
Je betaalt voor de consulten en eventueel voor supplementen. Kijk hier voor de tarieven.

 

Mijn achtergrond in orthomoleculair voedingsadvies
Naast mijn opleiding tot orthomoleculair voedingsadviseur heb ik diverse (na)scholingen gedaan op het gebied van de orthomoleculaire visie bij Ortho Health Foundation. De orthomoleculaire visie ze je voor een groot deel terugkomen in mijn voedingsadviezen.

Meer informatie?
Wil je meer weten over orthomoleculair voedingsadvies of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.