Feestdagen achter de rug

Feestdagen achter de rug en dan….

Voed je lichaam

Zo, de feestdagen zijn voorbij! De tijd van gezelligheid, familie, cadeautjes én heerlijk eten. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor velen van ons is de kerstvakantie synoniem geworden met het vullen van onszelf met heerlijk voedsel in plaats van voeden. En eerlijk gezegd, ik doe daar zelf ook graag aan mee.

Die overvloed aan lekkernijen kan een feest zijn voor onze smaakpapillen, maar ons lichaam heeft soms een andere mening. En nu de vakantie voorbij is, is het tijd om de balans op te maken en onze focus te verschuiven naar wat ons lichaam echt nodig heeft: goede voeding.

Het is begrijpelijk dat we ons hebben laten meeslepen door al die verleidingen. Kerstkransen, oliebollen, chocolade, je kent het wel. Maar te veel van deze lekkernijen kunnen ons lichaam uit balans brengen. Onze hormonen, de interne regelaars van ons lichaam, reageren sterk op wat we eten. En geloof me, goede voeding maakt die hormonen erg blij.

Dus laten we eens kijken naar hoe we onze voeding kunnen aanpassen nu de feestdagen / vakantie voorbij is. Dat betekent niet meteen een streng dieet of rigoureuze veranderingen, maar eerder een terugkeer naar een gezond en gebalanceerd eetpatroon.

Laten we beginnen met verse groenten en fruit. Deze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die ons lichaam nodig heeft. Probeer kleur toe te voegen aan je bord en experimenteer met verschillende soorten groenten en fruit om zo een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen.

Vergeet ook niet de eiwitten. Vis, kip, bonen, noten, en zaden zijn geweldige bronnen van eiwitten die ons lichaam helpen bij het opbouwen en herstellen van weefsel.

Koolhydraten hebben ook hun plaats in een gezond dieet, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen. Ga voor volkorenproducten zoals bruine rijst, quinoa, en volkorencrackers in plaats van geraffineerde koolhydraten.

En laten we vooral water niet vergeten! Hydratatie is essentieel voor een gezond lichaam. Probeer voldoende water te drinken gedurende de dag. Nu de feestdagen voorbij zijn, is het een goed moment om opnieuw te focussen op onze gezondheid. Het draait niet allemaal om afvallen, maar om het voeden van ons lichaam met voedzame en gezonde voeding. Onze hormonen zullen ons dankbaar zijn, en we zullen ons zowel van binnen als van buiten beter voelen.

Dus laten we samen de overgang maken van het vullen naar het voeden van ons lichaam. Kleine stapjes kunnen al een groot verschil maken. Hiermee gaan we een nieuw jaar in, waarin we goed voor onszelf zorgen en genieten van een gezonde levensstijl. Wil je aanwezig zijn bij de eerst volgende masterclass laat dan je gegevens achter op Home

Maak er een mooi 2024 van!!

Liefs Anouk